Başkan Erol İthal Hayvan İçin Talep Almaya Başladık

Başkan Erol İthal Hayvan İçin Talep Almaya Başladık

28 Eylül 2016 309 views 0

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, üye besiciler için önümüzdeki günlerde hayvan ithalatı yapılacağını belirterek, hayvan ithal etmek isteyen besicilerin birliğe müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından hayvan ithalatı yapılacak. 60 baş altı hayvan ithal etmek isteyen besicilerin birliğe müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, ithal edilecek hayvanların Elazığ’daki hayvan sayısının artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

“60 BAŞ ALTI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI”

Birlik Başkanı Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Et ve Süt Kurumu görüşleri çerçevesinde Merkez Birliğimize bu defa 60 baş altı talepler için organizasyon yapacaktır. Besilik sığırlar Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri menşeli etçi ırk ve melezleridir. Kurumca belirlenen teknik şartnameye göre ortalama ağırlık en fazla 350 kilogram olacaktır. Avrupa ülkelerinden sınırlı sayıda hayvan temin edildiğinden Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinden yapılacak talepler tedarik durumuna göre karşılanacaktır. Buna göre Avrupa ülkelerinden taleplerin tümü karşılanmayabilir ve kurumun Avrupa ve Güney Amerika hayvanları için belirleyeceği fiyat farklılık gösterir. Hayvan ithal etmek isteyen besicilerimiz birliğimize gelerek talep formlarını doldurmak suretiyle başvurularını yapabilirler”

“TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULDU”

Konuyla ilgili hem bakanlık hem de merkez birlik ile uzun süredir müzakereler yürüttüklerini anımsatan Başkan Erol, “Hayvan ithalatı konusunda girişimlerimiz sonuç verdi. Besicilerimizin bu konudaki taleplerini ilgili mercilere ulaştırarak sorunun çözümüne katkı sunma gayreti içerisinde olduk. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İthal hayvanların gelişiyle birlikte Elazığ’da hayvan sayısı daha da artacak ve hayvan almakta zorlanan besicilerimiz besicilik yapmayı sürdürecektir” dedi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.