1.386 Hat Vanası Aktif Hale Getirildi

1.386 Hat Vanası Aktif Hale Getirildi

02 Mart 2017 304 views 0


Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, oluşan altyapı arızalarına sistemli bir yaklaşım sergileyerek hat vanalarının bakım, onarım ve yükseltme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 3 yılda toplamda 1.386 adet hat vanasını yükselterek aktif bir şekilde çalışması sağlandı.

Hat Vanalarının Aktif Olmasıyla Birlikte Arızadan Kaynaklı Su Kesintileri Mahalle Bazlı Değil Sokak Bazlı Olacaktır

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, oluşan içmesuyu arızalarında erken çözüme ulaştırmanın yollarından biri olan hat vanalarını aktif hale getirdiklerini ifade ederek, “Malatya genelinde kapsamlı bir çalışma başlattık. Hat vanalarının tamamını tespit ederek kayıt altına alıyoruz. Son 3 yılda toplamda 1.386 hat vanası yükseltildi. Hat vanaları yükseltilmeden önce bir sokakta arıza olduğunda, hat vanaları asfaltın altında olduğundan dolayı suyu depodan kesiyorduk. Depodan suyun kesilmesi sebebiyle 3-4 mahalle susuz kalıyordu ve mağdur oluyorlardı. Hat vanaları yükseltilerek aktif çalışması sağlanmasıyla birlikte, bir sokakta oluşan arızadan dolayı sadece o sokaktaki hemşehrilerimizin suyu arıza giderilinceye kadar kesilecek. Böylelikle arızalarımıza daha hızlı müdahale etmiş olacağız ve arızadan dolayı 3-4 mahalle mağdur olmamış olacak. Şehir genelinde hat vanalarının yükseltilmesi ve aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Şehrimizi Daha Sağlam Bir Altyapıya Kavuşturmak İçin Çalışıyoruz

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 2071 Hedeflerimiz doğrultusunda şehrimizde altyapı anlamında bir seferberlik başlattık. Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yatırımlarımız kapsamında daha sağlam bir içmesuyu altyapı ağı oluşturuyoruz. İçmesuyu yatırımları sırasında eski şebeke hatlarının iptali ve yeni şebeke hatlarının bağlantısı sebebiyle, kısa süreli lokal kesintiler yapılmaktadır. Ayrıca Malatya genelinde yapılan altyapı çalışmaları sırasında içmesuyu hatları kısmide olsa zarar görebildiğinden dolayı, arıza giderilinceye kadar yine lokal su kesintileri yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar Malatya’mıza uzun yıllar hizmet verecek sağlam bir altyapı içindir. Bu çalışmalar sürecinde hemşehrilerimizin göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.