Selahattin gürkan ikinci dönem işaretini verdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinin üzerinden bir hafta geçti.

31 Ekim 2022 409 views 0

Ziyaretin yankıları hala sürüyor.

Onlarca  haber, köşe yazısı, binlerce yorum yapıldı ziyaretle ilgili.

Herkes bir pay çıkardı kimi  ziyaretin Malatya’ya bir katkısı olmadı derken kimileri de  Malatya’ya yeni bir  müjde verilmese de  gerek ekonomi gerekse diğer sorunlarla ilgili kuruluşlar sorun ve taleplerini iletti.

Bir taraftan sorunlar iletilirken diğer taraftan üyelerine  biz çalışıyoruz sorunlarınızı birinci elden Cumhurbaşkanı’na ilettik görüntüsü verildi.

Bu haberlerden bazıları.

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu  ”Sanayicinin ve Esnafın Sorunlarını Cumhurbaşkanına iletildi.

Minübüscüler ve Umum Servisciler Oda Başkanı Mesut İnce, Minübüscü ve servisci esnafının sorunları Cumhurbaşkanına iletildi.

Malatya Tarım Platformu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı İhsan Akın, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin talepleri Cumhurbaşkanına iletildi.

Bu ve benzeri daha onlarca haber var.

Elbette ilçe belediyeleri de  Cumhurbaşkanı’na hediye  takdiminde bulunarak bizde buradayız mesajı verdiler.

İl Başkanı ise STK Başkanlarına Cumhurbaşkanı ile görüşmelerine aracı olma mutluluğunu yaşadı.

Malatya Haber sitesinde bir kaç gün önce yayınlanan M.Bahadır ALTAŞ’ın Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde akılda kalanlar başlıklı köşe  yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Çok güzel ve objektif bir yazı.

Herkes bir pay çıkartırken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın  Selahattin Gürkan’a pası  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı miting alanında konuşurken sanki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşuyor hissini bir çok kişiden duydum.

Mesela güneşin altın yumurtası, Darü-l Rıfat, Malatya adeta şantiye ye dönmüş sözlerini Selahattin Gürkan sürekli kullanır.

Cumhurbaşkanı o gün Selahattin Gürkan ile aynı dili konuşmuş aynı kültürü anlatmış ve hizmetlerden övgüyle bahsetmişti.

İlçe belediyelerinin  hizmetlerini yüzeysel geçerken, Malatya Büyükşehir Belediye’sinin  hizmetlerini iki ayrı zamanda değerlendirdi.

Mesela şu sözün anlamı çok manidardı.

”Büyükşehir Belediyemiz, kendisinden kat be kat büyük bütçelere sahip olduğu halde; parasızlıktan, yatırım yapamadığını söyleyen beceriksizleri mahcup edecek çalışmalar yürütüyor”

Bu söz bir taraftan muhalefete cevap olurken diğer taraftan Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin yakından takip edildiği, sahaya hakim olunduğu, yapılan hizmetlerin teyit ve tasdiki anlamına geliyordu.

Hakeza Cumhurbaşkanı Malatya’da kaldığı zaman içerisinde yapılan programlarda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı yanında tutması gidilecek yerlere araçla birlikte gitmesi  yeni dönem için bir işaret olabilir konuşmaları başladı diyebiliriz.

Bir kulis bilgisi de paylaşmak isterim.

Kahvaltı veya STK yemeğinde bir araya gelen iş insanlarının da bulunduğu bir ortamda iş insanlarının Selahattin Gürkan’ın yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını, Malatya için bir şans olduğunu, ikinci dönemde devam etme temennisinde bulunulduğu sırada Cumhurbaşkanı’nın inşaAllah hayırlı olur demesi üzerine masada bulunan milletvekillerimizden bir tanesinin  hayırlı olur demesi üzerine sende mi diyerek latifede bulunduğu konuşulanlar arasında geçiyor.

Selahattin Gürkan yapılan hizmetleri AK Parti Genel Merkezindeki güçlü bağlantılarıyla duyurabilen bir isim.

Hakeza son 4 ay içerisinde Malatya ziyaretinde bulunan Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı’nın yol arkadaşı Sayın Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve son olarak 22 Ekim’de Malatya ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapılan hizmetlerden övgü ile bahsetmişlerdir.

Bunlar tesadüf olamaz sahaya hakim olunmadan yapılan övgüler olmasa gerek.

Biz farkında olmazsak ta yapılan hizmetler birileri tarafından görmezden gelinse de hizmetler devletin en üst mercilerince taktir ediliyor.

Son dört aylık bir süreçte Malatya’daki gelişmeler muvacehesinde, Selahattin Gürkan  sahada  siyasete hakim olmayı başarmış ve ikinci dönem yolunu açmış gözüküyor.

Yerel seçimlere daha 17 ay var diyebilirsiniz ancak 2023 seçimlerine şunun şurasında 8 ay gibi bir zaman kaldı.

Üç ay aday adaylık süreci yani 5 ay sonra 2023 seçimleri için aday adayları ortaya çıkacak ve o zaman daha da belirgin hal alacak Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları..

 

-Ali YİĞİT –

Ali YİĞİT
Ali YİĞİTDiğer Yazıları
BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.