Fırat Edaş 9 Yıllık Sürede Yaptığı Dev Yatırımlarla Malatya’nın Enerjisi Oldu

29 Temmuz 2020 403 views 0

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., 2011 yılında işletmesini devir aldığı Malatya’da 2019 yılına kadar 290 milyon 218 TL’lik yatırımı hayata geçirdi.

Fırat EDAŞ, 9 yıllık sürede Malatya’da gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili yaptığı bilgilendirme ile kamuoyunu aydınlattı.  

Sorumluluk bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım faaliyetlerini eksiksiz sürdüren Fırat EDAŞ, 2011 yılında işletme hakkı devri sonrası Malatya’da yatırımlarını tek tek hayata geçirdi. Fırat EDAŞ, 2011 ve 2019 yılları arasında yatırımların toplam tutarının 290 milyon 200 bin 218 TL olduğuna dikkat çekti. 

Yapılan yatırımların detaylarına ilişkin verileri paylaşan Fırat EDAŞ, 649 km uzunluğunda Şehir Şebekesi Yeraltı Tesisi, 392 km uzunluğunda Şehir Köy Şebekesi Havai Hattı, 642 km uzunluğunda Kırsal Şebeke Enerji Nakil Hattı, 171 km uzunluğunda Yeraltı Aydınlatma Tesisi ve 130,85 MVA gücünde toplam 752 adet Dağıtım Trafosu ile adeta Malatya’nın enerjisine enerji oldu. 

2020 yılı için gerçekleşmesi planlanan ihale miktarı ve saha tesis çalışmaları parasal miktarının 87 milyon 648 bin 579 TL tutarında olduğunu vurguladı. Ayrıca 2020 yılında işletme ve bakım faaliyetlerindeki hızının yanı sıra müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla hem filo hem de personel sayısını yüzde 20 oranında büyüterek gücüne güç kattığı da belirtildi. 

Tarımsal Sulama faaliyeti gösteren aboneleri ile ilgili yaptığı açıklamada Fırat EDAŞ, çiftçilerin tüm sorunları ve talepleri azami hassasiyetle ilgili birimlerce incelenerek en doğru ve sonuç odaklı yatırım planlamalarının gerçekleştirilmesi için gayret gösterildiğinin altını çizdi. Özellikle tarımsal sulama abonelerinin mağdur olmaması ve sağlıklı planlamaların yapılabilmesi için Fırat EDAŞ, bildirimi yapılan tesis bağlantı gücü üstünde ve sözleşmesiz kullanım yapılmaması önerisinde bulundu.

Fırat EDAŞ, Malatya’da ve sorumluluk bölgesi diğer illerde her zaman müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmetini en iyi şekilde sağlamak için yatırım faaliyetlerinin aralıksız artarak devam edeceğini işaret etti.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.