Azerbaycanın Çocuk Yıldızı Kamilla Memmedzade

Çocuk demek gelecek demekdir, M.K.Atatürkün dediyi gibi “ Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceyin bir gülü, yıldızı, ışığısınız.”

11 Temmuz 2021 752 views 0

Çocuk demek gelecek demekdir, M.K.Atatürkün dediyi gibi “ Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceyin bir gülü, yıldızı, ışığısınız.”

Makalemizin kahramanı Kamilla Memmedzade o çocuklardandır ki, varlığı geleceye ümitle bakmaya ilham veriyor. Kamilla 2010 yılında aralık ayının 25-i Baku şehrinde dünyaya gelmiştir. Yaşının küçük olmasına bakmayarak, genç yeteneğimiz bir çok başarıya imza atmıştır. O 2013-2015 yıllarında Melek Çocuk Kulüpünde jimnastik maşkaleleri ve ingilisce ile meşgul olmuştur. O, 2016 yılından ise Baku Oksford Okulunda hazırlık sınıfından başlamıştır, şimdi ise aynı okulda 5-ci sınıfta okumaktadır. Kamillanın şarkı söylemeye, şiir okumaya, tiatro oyunlarında oynamaya hep büyük hevesi olmuştur.

Bu ilgi ve sevgisini okul müsamelerine katılarak göstermiştir. 3 yıl vokal öğretmenlerinden özel dersler aldıktan sonra şimdilerde meşhur opera şarkıcısı Fidan Hacıyevanın öğrencisi olarak öyrenmeye devam etmektedir. Kamilla hem de kinboks yapıyor, onun eğitimcisi  karışık türler üzre dövüşcü Taleh Necefzadedir. İlk defa 2016 yılında Kids Best Model yarışmasına katılmış ve “Prenses” ünvanına layık görülmüştür. Daha sonra o, 2017 yılında Reşit Behbutov adına tiatroda Moms&Kidsin düzenlediği Buratino tiatrosunda Feya Prenses rolünü oynamıştır. Aynı yıl “Yes Fashion House” Moda sergisinde model olarak çıkış yapmış ve her kesi kendine hayran bırakmıştır.

Kamilla hem derslerinde çalışkan, birinci olmayı, hem de sevdiyi işin arkasından gitmeyi aynı anda çok iyi beceriyor. O, 2019 yılında yaz aylarında onun için özel hazırlanmış “Helping You” adlı şarkıya klip çektirmişdir. Muğamın da kullanıldığı klip eğlenceli ve farklı çekilmiş, izleyiciler tarafından çok sevilmişdir. Yine 2019-da aralık ayının 14-de Kamilla Heyder Eliyev adına Sarayda düzenlenen Çocuk Musiki Festivali “Zima” projesinde meslektaşı ile birlikte “Meduza” şarkısı ile çıkış yapmıştır. Kamilla için 2020 yılı çok üretken geçmiştir. O, sevilen sanatçı Rehim Rehimli ile birlikte Çocuklar Gününe özel “Dünyamıza dokunmayın” adlı klipi taktim etmiştir. Yine aynı yıl Uluslararası “Golden Kids Awards 2020” Azerbaycan projesinde “Profesyonel Çocuk Şarkıcı” adına layık görülmüştür.

2020 yılında Türkiyede ödüllendirme törenine katılmış, Türkiye Gençlik Ödülleri “Caspian Events Group” tarafından “En İyi Çocuk Şarkıcı adına layık görülmüştür. Kamillanın ülkeden kenar kazandığı başka bir başarı ise Sankt Peterburkda “Neva Fashion Week” moda haftasında “Kamilla’s Magic World” Azerbaycan markası olan çocuk giyimlerinin gösterimini yapmış, yılın en iyi çocuk markası tasarımcı-model adına layik görülmüştür. Kamilla “Helping You”, “Dünyamıza Dokunmayın”, “I love school”, “Can Vatan”, “Bayrak”, “Yağmur”, “Çiçek” şarkılarını, aynı zamanda 3 dilde “Anne” şarkısını söylemiş ve klip çektirmiştir. Bundan başka o Azerbaycanın zengin servetleri hakkında “The rich wildlife of Azerbaijan” adlı kısa film çektirmiştir. Kamilla 15 Haziran Azerbaycanın  Milli Kurtuluş Gününe özel ingilisce “Azerbaycan” şarkısına klip hazırlatmıştır.

Güzel kızımızın daha bir başarısı 2021 yılında 29 Haziranda  İstanbulda düzenlenen “Türkiye Kalite Ödülleri” tarafından “En İyi Çocuk Şarkıcı” ödülünü almıştır. Bu tören Kamilla için çok önemli olmuştur. 11 yaşındaki küçük kız kendinden çok-çok büyük insanların karşısında ödül almış, sevinçden ağlamak istese de, kendini tutmayı başarmış, güçlü duruşu ile kalpleri bir daha feth etmiştir. Kamillanın böyle yetişmesinde ödülü alırken kendisinin de söylediği gibi annesi Mahire hanımın rolü inkar edilemez. 2021 yılında 30 Haziran o, “Golden Palm Awards” ödülü almıştır. Kamilla Memmedzade çocuk olmasına rağmen çoğu kişinin kazanamayacağı başarılar kazanmış, Azerbaycanı en iyi şekilde tanıtmış, bu gün de tanıtmaya devam ediyor. Biz de bu yolda ona başarılar diliyoruz.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.