Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyonlarına Yeniden Başladı

Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi Ve Bilim Atölyesi’nde Eğitimler Yeniden Başladı

04 Kasım 2020 331 views 0

Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi Ve Bilim Atölyesi’nde Eğitimler Yeniden Başladı

“Yeşilyurt’umuz Deprem Eğitiminde Ön Plana Çıkmıştır”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılıp, bölgenin en büyük afet eğitim merkezi özelliklerine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, pandemi kuralları altında yeni dönem eğitim çalışmalarına başladı. Başkan Çınar, depremlerdeki can ve mal kaybını önlemek için 7’den 70’e herkesin yeterli seviyede deprem eğitimi alması gerektiğini söyledi.

DEPREM EĞİTİMLERİ PANDEMİ KURALLARI ALTINDA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Toplum ve insan sağlığının korunması ve muhafaza edilmesi anlamında gerek çevresel gerekse de deprem ve doğal afetler eğitimlerinde bölgede örnek alınacak yatırımların altına imza atan Yeşilyurt Belediyesinin, 7’den 70’e tüm vatandaşlara deprem eğitimi vermek adına Malatya’ya kazandırdığı Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, kapılarını yeniden vatandaşlara açtı.

“DEPREMDEN KORUNMANIN TEK YOLU; BİLGİ VE EĞİTİMDİR”

Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi’nde düzenlenen programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem ve doğal afetlerden vatandaşları koruyacak temel noktanın bilgi ve eğitim olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DEKİ SAYILI AFET EĞİTİM MERKEZLERİNDEN BİRİNE SAHİBİZ”

Eğitim yatırımlarında bölgeye örneklik teşkil edecek değerli ve özel yatırım alanlarına sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinin Türkiye’de ki sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

“DEPREMİ EN AZ HASARLA ATLATMAK İÇİN; YETERLİ BİLGİ VE DONANIMA SAHİP OLMALIYIZ”

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle her yaştan vatandaşın deprem eğitimini eksiksiz alması gerektiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Pandemi salgını, depremler ve doğal afetlerden dolayı çok zor ve sıkıntılı günlerden geçmekteyiz. Özellikle 24 Ocak’ta ki Elazığ-Malatya Depremi ve ardından geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem felaketinden dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza öncelikle Allah’tan rahmet, milletimize ve aile mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletirken, şu anda hastanelerde tedavi gören tüm hastalarımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren AFAD’a, UMKE’ye ve diğer görevlilerimizin üstün hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Çevresel sorunlar ve iklimsel değişiklikler nedeniyle son zamanlarda toplum ve insan hayatını olumsuz etkileyen deprem ve doğal afetlerle sık sık karşılıyoruz. Depremi en az hasarla atlatmak için; yeterli bilgi ve donanıma sahip olmalıyız.” dedi.

“AFET EĞİTİM MERKEZİMİZLE DEPREM BİLİNCİ KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Depremden korunmanın başıca yollarından bir tanesinin eğitim olduğunu hatırlatan Başkan Çınar, “ Dünyayı kasıp kavuran, çok sayıda insanın hayatına mal olan pandemi salgını özellikle gösterdi ki ‘ Bana Bir Şey Olmaz’ düşüncesi çok yanlıştır. Bizler asla bu düşüncede olmamalıyız, deprem ve doğal afetler her an gelebilir, çünkü ülkemiz deprem kuşağında, böyle bir riskin olduğunu asla unutmamalıyız. Bu tür felaketlerden kendimizi yeterli düzeyde korumanın yolu: bilgi sahibi olmaktır. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizin hayatını ancak yeterli bilgiye sahip olursak ve bunları da çevremizdekilerle paylaşırsak koruyabiliriz. Vatandaşlarımızı bu tür hadiselere karşı bilgilendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına yerel yönetimlere ciddi görevler düşmektedir. Eğitim hizmetlerine sınırsız destek veren Yeşilyurt Belediyesi olarak deprem ve doğal afetler konularında her

yaştan vatandaşımızı bilgi sahibi yapmak ve bilinçlendirmek adına ülkemizin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi gibi özel bir yatırımı Malatya’mızda faaliyete sunmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Buranın amacı hemşerilerimize deprem bilinci kazandırmaktır. AFAD İl Müdürlüğünden gelen deneyimli ekiplerin gözetiminde düzenlediğimiz eğitim programların da; deprem nasıl oluşur, deprem sırasında neler yapılmalıdır, deprem çantasında neler olmalıdır, deprem sonunda korunma yolları nelerdir gibi konuların dışında simülasyon odamızda ise daha önce yaşanmış depremlerin bire bir yaşatılmasını sağlıyoruz. Burada depremle ilgili merak edilen her şeyin bulunabileceği bir mekanizmayı oluşturduk. AFAD İl Müdürümüz ve değerli mesai arkadaşlarının da bu merkezimize çok ciddi katkıları oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Her alanda ilkleri başaran, örnek yatırımlarda bulunan Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetlerine farklı bir pencere açılmasını sağlayan özel bir yatırımı olan bu merkezimizi ilk açtığımız zaman depremle ilgili her hangi bir şey yoktu. Ancak bizler toplumsal her türlü alanda halkımızın eğitim ve kültürel hayatına yeni değerler ve bilgiler kazandırmaktan yanayız. Bugün itibariyle yaşadığımız deprem ve doğal afetlerden sonra böylesine değerli bir yatırımın Malatya’da hizmete sunulmasından dolayı hemşerilerimizden çok güzel tepkiler alıyoruz. Deprem tüm insanlığın gerek sosyal gerekse de ekonomik ve iktisadi hayatını ciddi seviyede olumsuz etkileyen bir doğal afettir. Deprem asla insan ve mekan ayırt etmez, geldiği anda her yerde olumsuz etkiler bırakıyor. Şehrimizde birinci derece deprem kuşağında yer alması, buradaki eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu ön plana çıkartmaktadır. Pandemi kuralları altında bugünden itibaren yeni dönem eğitimlerine başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl öğretmenlerimize ve öğrencilerimize deprem eğitimleri vermiştik, bu yılda bu tür programlara ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

“YARDIMLARIMIZI YARIN İZMİR’E GÖNDERECEĞİZ”

İzmir’deki depremzedeler için başlattıkları Yardım Kampanyası hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak AFAD Malatya İl Müdürlüğüyle ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde, güzel İzmir’imizde ki depremzedelere ulaştırılmak amacıyla başlattığımız yardımların yer aldığı tırımızı inşallah yarın saat 12:00’de İzmir’e yolcu edeceğiz. Tırımızda yardım kolilerinin dışında çocuklarımızın kaleme aldığı mektupların yanı sıra oyuncaklar ve çeşitli hediyelerde yer alacaktır. Yardımlarımız İzmir Valiliği koordinesindeki ekiplere teslim edilecektir. Aynı sıkıntıları ve durumları bizlerde yakın bir zamanda yaşadık. Rabbim böyle felaketlerden bizleri korusun inşallah. Yeşilyurt Belediyesi olarak bölgemizde yaşanabilecek deprem ve doğal afetler konusunda hemşerilerimizin sağlıklı ve güvenli alanlarda hayatlarını sürdürmeleri amacıyla her türlü önlemi alıyoruz, çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kentsel Dönüşüm projelerimiz başta olmak üzere yerleşim alanlarımızın daha sağlam, dayanıklı ve güvenli olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizdeki yeni yerleşim alanlarındaki yapılaşmaların bütün aşamalarını yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni dönemin ilk eğitim programına katılan öğrencilere AFAD İl Müdürü Mustafa Türker ile birlikte satranç takımı hediye etti.

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.