Yama Dağı Kayak Merkezi İçin Milyonlar Akıttınız Ama Bir Ardahan Kadar Olamadınız!

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yapımına 2011 yılında başlanan ancak adeta yılan hikayesine dönen Yama Dağı Kayak Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu.

18 Ocak 2022 505 views 0

Bilal Yıldırım kayak merkezi’ne 2011 yılından bu yana gerek Kültür ve Turizm Bakanlığından gerek Gençlik ve Spor Bakanlığından gerekse büyükşehir belediyesinden milyonlarca lira ödenmesine rağmen halen  yapılamayan ve çürümeye başlayan tesis için yetkililere tepki gösterdi.

Yıldırım açıklamasında şunları söyledi;

“Malatya’nın cazibesine cazibe katacak, bölgede şehrimizin en güzel tanıtım yüzlerinden olacak Yama Dağı Kayak Merkezinin yaklaşık 12 yıldır yapılamaması ve artık çürümeye yüz tutması bizleri derinden üzüyor. 2011 yılında yapımına başlanan ve bugüne kadar milyonlarca lira ödenen en son Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlanan kayak merkezinin yapım süreci halen tamamlanmadı. Burada bir yönetim ve koordinasyon beceriksizliği olduğu kesin. Bir büyükşehire yakışmayacak bir durum. Büyükşehir Belediyemiz bu merkezin en önemli sorunlarından olan yol yapım ve genişletme çalışmalarını tamamlamışken çoğu engel aşılmış iken nasıl oluyor da burası halen faaliyete geçirilemiyor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARDAHAN BİZDEN DAHA HIZLI !

Ardahan’da 2018 yılında yapımına başlanan fiziki özellikleri bakımından Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi’ne çok benzeyen Yalnız Çam Kayak Merkezi sadece Avrupa Birliği Destek Fonundan 6.3 milyon TL ile yapıldı. Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir de hizmet veriyor. Peki bizim Yama Dağı Kayak Merkezi 2011 yılında yapımına başlanmasına rağmen ve 10 Milyon TL yol ihalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen 5 milyon desteğe rağmen neden hala ilerleme yok. Malatya Kayak Merkezi için 15 milyon TL + 12 sene harcandı ancak henüz faaliyette değil, Ardahan Kayak Merkezi 6 Milyon TL+ 2 sene harcandı ve şuan faaliyette. Konaklama için yapılan binada artık çürümeler başlamış. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü acaba uyuyor mu? Peki ya Kültür Turizm İl Müdürlüğü ne yapıyor?

BİZİM MALATYALI NEDEN ERCİYES’E, PALANDÖKEN’E GİTSİN. İMKANI OLMAYANLAR NEDEN KAYAK YAPAMASIN?

Burnumuzun ucunda güzelim yaylalara sahip, Hekimhan’ın adeta incisi Yama Dağı dururken kayakseverler neden Erciyes’e, Palandöken’e gitmek zorunda kalsın? Bu vatandaşlarımızın imkanları var giderler peki ya imkanı olmayanlar ne yapsın ? Evet çok acil bir zaruret değil daha iyi şeyler de düşünülebilirdi ama artık buraya bir karar verilmiş ve milyonlarca lira musluktan akıtılırcasına buranın yapımı için akıtılmış. Hem Hekimhan’ın ve çevre ilçelerin de tanıtımına ve gelişmesine vesile olacak bu önemli hizmeti bir an önce eksileri ve artıları ile ele alıp en yakın tarihte hizmete sunmak gerekir. Bu konu hakkında yetkililerden derhal, ivedi bir şekilde açıklama ve eylem bekliyoruz. “

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.