Malatya Kültür Mirası Okulu’nun İlk Ders Zili Çaldı

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu, Malatya’nın tarihsel birikimi konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı “Malatya Kültür Miras Okulu” Projesinin ilk dersi verildi.

14 Ocak 2023 303 views 0

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Kültür Mirası Okulu’na kayıt yaptıran tarihseverler ve “Din ve Arkeoloji bağlamında Malatya” konulu ilk dersi sunmak üzere Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Yüksel Aslantaş katıldı.

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Malatya tarihini yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla başlatmış oldukları ve yaklaşık bir yıl boyunca sürecek olan “Malatya Kültür Mirası Okulu” projesi ile Malatya’nın tarih ve kültür zenginliğine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Yüksel Aslantaş Dinin insana güç veren bir olgu olduğunu ve birey ile çevre üzerinde bir bilinç geliştirdiğini belirterek, din olgusunun bireyleri anarşi ve haksızlığa karşı koruduğunu da vurguladı.

Son yıllarda şehirleşmenin artması ile birlikte çok ciddi sosyal, kültürel ve psikolojik sorunlar ile karşılaşıldığını, modernlik ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte birçok değerin kaybedildiğini dile getiren Arslantaş, “Dinimize ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak için yerel değerlerimizi bir arada tutmalıyız. Bunun için de kişi olarak değil şehir olarak bu sorumluluğu almamız gerekmektedir” dedi. Malatya bölgesinde dini hayat ile ilgili birçok arkeolojik verinin bulunduğunu ifade eden Arslantaş, gün yüzüne çıkmayan daha birçok verinin de bulunduğunu ifade etti.

Program sonunda katılımcılar Prof. Dr. Yüksel Aslantaş’a konu ile ilgili sorular yönelttiler.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre 21 Ocak Cumartesi günü “Aslantepe Mühürleri ve Devlet” konusu ile ikinci dersin verileceği belirtildi.

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.