Malatya 3. Kaptajına kavuşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün alternatif su kaynakları arayışı neticesinde

27 Aralık 2021 321 views 0

Beylerderesi mevkiinde bulunan saniyede 1000 litrelik suyun sisteme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Kaynak gözünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatyamız için çok ciddi bir kaynak. Artık, şehrimizin 3. bir alternatif su kaynağı var” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın alternatif su kaynakları ile ilgili verdiği talimatlar sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor. Beylerderesi mevkiinde bulunan yeni içme suyu kaynağı için kısmi kamulaştırma ve kaynak gözesinde iyileştirme çalışmaları başladı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları su kaynağında incelemelerde bulundu.

600 BİN NÜFUSA YETECEK KAPASİTEDE

Yıllardır tek kaynaktan beslenen Malatya’nın 3.’cü kaptaja kavuştuğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bulunan suyun sisteme kazandırılmasıyla birlikte 550-600 bin kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Kaynak gözünde ekiplerimiz çalışıyor. Proje çalışmalarının ardından ihale yapacağız. Gündüzbey ve Beylerderesi 1. kaptajdan olası bir sıkıntıda bu kaynağımızı devreye alacağız. Çok ciddi bir kaynak. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın yeni alternatif kaynaklarla ilgili kesin talimatları vardı. Bizlerde su arayışına yoğunlaştık. Neticede Malatyamızın geleceği için önemli bir kaynak. Saniyede 1000 litre civarında. Gerekli tahlille laboratuvarımızda yapıldı. Gündüzbey Kaptaj suyu ile birebir örtüşüyor. Bu şehrimizin alternatif su kaynağıdır. Gelecekte Malatyamızın 50-60 yılını kurtaracak kaynak. Kısa bir zaman içinde ihalesini yapacağız. Hızlı bir şekilde Malatyamıza kazandıracağız” diye konuştu.

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.