Esnafımız İçin Sosyal Medya Önemli

11 Aralık 2019 463 views 0

E TİCARETTE SOSYAL MEDYANIN FAKTÖRÜ BÜYÜK

TİCARET SOSYAL MEDYADA DAHA DA YAYGINLAŞIYOR

Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası tarafından üyelerine yönelik olarak sosyal medya ve e ticarette ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Satış ve Pazarlama eğitmeni Murat Fahri Tuna katıldı.

Bilişim ve teknolojinin önemli olduğu günümüzde esnafların e ticarete yönelmesi nedeniyle gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yıldız, bilgi ve toknolojinin yaşandığı günümüzde esnafların da e ticaretten faydalandığını belirterek, üyelerin faydalanması için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ticaretin artık internet üzerinden yapılmaya başlaması nedeniyle esnafların da ticaretini yaygınlaştırması gerektiğini vurgulayan oda başkanı Yıldız, bilgilendirmenin ve teknolojinin önemli olduğunu hatırlatarak, esnafların duyarsız kalmamalarını tavsiye etti.

Yıldız ayrıca, müşteri memnuniyetinin önemli olduğunu, müşteriye karşı güler yüzlü davranılmasını, tatlı dilli hoşgörülü olunması gerektiğini dile getirerek, her müşteri memnuniyetin esnafa olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

Bilişim Sistemleri Satış ve Pazarlama Eğitmeni Murmat Fahri Tuna, sosyal medya da e ticaretin önemine değinerek, marka , tercih ve görselliğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Tuna, “Günümüzde artık çoğu işlemler ve satışlar internet üzerinden yapılmaktadır. Büyük firmalar başta olmak üzere bazı esnaflarımız da satışlarını internetten yapılmaktadır. E ticarette satış, pazarlama, görsellik çok önemlidir. Pazarlanacak ürünün iyi pazarlanması gerekmektedir. Girdiğiniz pazarlardaki riskleri ve getirileri doğru hesaplamak için sosyal medya analizi, yorumlar, ürünler hakkında ayrıntılı bilgi önemli etkenler arasındadır. Güçlü marka olmak için sosyal medyada deneyimli ve bilgili olmak gerekir. Esnaflarımızın da e ticaretten faydalanmaları için sosyal medyayı çok iyi kullanmaları gerekmektedir” dedi.

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.