Belediye Kiracı Esnafları Mağdur Etmeyecek

12 Aralık 2019 427 views 0

ESNAF TEŞKİLATINDAN BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR

BELEDİYE KİRACI ESNAFLARI MAĞDUR ETMEYECEK

KİRACI ESNAFLARA BELEDİYEDEN TAM DESTEK

GELİR VERGİLERİNDE ARTIŞ OLMAYACAK

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Belediyenin kiracısı olan esnaflara bu sene de kira artışında ve birçok gelir kaleminde yardımcı olacağını ifade ederek, hassasiyetlerinden dolayı Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in şahsında meclis üyelerine teşekkür etti.

Gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yaşanan durgunluk ve belirsizlik nedeniyle zor durumda olan esnaflara destek olmak amacıyla kamu kurumlarında kiracı olan esnafların kira artışında yardımcı olmak amacıyla Esnaf teşkilatı olarak girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Sesob Başkanı Beşir Köksal, esnafa kiraların artışı konusunda ilk desteğin Belediye Başkanı sayın Hilmi Bilginden geldiğini söyledi.

Devletine vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlayan esnaf ve sanatkârların ayakta kalabilmek ve mesleki hayatını devam ettirmek için mücadele ettiğini belirten Köksal, yıl sonu yaklaşması nedeniyle esnafın kira artışlarını düşünmeye başladığını bu nedenle de kurumlarda kiracı olan esnafların mağduriyet yaşamaması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayrimenkullerinde kiracı olarak ticari faaliyet gösteren esnaflarımız, yılsonu yaklaşması nedeniyle kira artışlarını derinden düşünmeye başlamıştır. Giderlerinin artmasına rağmen , kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışan esnaflarımız dükkan kiralarını dahi ödemekte zorlanmaktadır.

Esnaf teşkilatı olarak bu konuda başta Valiliğimiz olmak üzere, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığımız, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize yazılarımızı yazdık ve kira artışında esnafımızın mağdur olmamasını talep ettik. Belediye meclisimizin almış olduğu karar esnaf teşkilatımızı da sevindirmiştir. Meclisimizin almış olduğu kararla ilan –reklam vergisi , eğlence vergisi , bina inşaat harçları başta olmak üzere birçok gelir kaleminde artışa gitmedi. Kiralar ve gelirler konusunda da hassas davranılması esnaflarımızı sevindirmiştir .Aynı duyarlılığın mülk sahibi vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum.

Her zaman sorunlarımızla yakından ilgilenen, çözümü için de destek olan Belediye Başkanımız Hilmi Bilgine, başkan vekilimize, başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize ve emeği geçenlere kira artışları konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Belediye’nin gelir vergileri ve kira artışları konusunda yapmış olduğu desteğin diğer kurumlara da örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.