15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı Ve Meydan Düzenleme Projesi’ İnşaatı Başladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın mega projeleri arasında yer alan ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi’ hayata geçiriliyor.

06 Ocak 2021 360 views 0

Başkan Şerifoğulları’nın girişimleri sonucunda Elazığ Belediyesi’ne devredilen SGK eski binası ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda hayata geçirilecek projeye ilişkin inşaat çalışmaları başladı.

Yetkili firmaya yer teslimi yapılan ve inşaat çalışmaları başlayan proje, özellikle şehrin otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm oluşturacak ve şehrin merkezinde bulunan alan yepyeni bir kimlik kazanacak.

2022 Ocak ayında tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması beklenen proje kapsamında yıkımı gerçekleştirilen eski SGK binasının bulunduğu alan, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı olarak düzenlenecek.

Yeraltı otoparkı olarak inşa edilecek eski SGK binasının bulunduğu alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenlenecek. Kapalı Çarşı, Saray Camii ve çevresindeki sokaklarda da sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirilerek şehrin merkezine yepyeni bir vizyon kazandırılmış olacak.

AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEDEN SÖKÜLÜYOR

Yeşil alanların ve ağaçların korunmasına büyük önem veren Elazığ Belediyesi, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi’ alanında bulunan ağaçları standartlara uygun bir şekilde sökerek farklı noktalara taşıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler inşaat alanında bulunan ağaçları ağaç söküm ve nakil makineleri ile zarar vermeden söküp şehrin muhtelif alanlarında yer alan yeşil alan ve parklara tekrar dikimini gerçekleştiriyor.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.