Bu Yılki Hedef Süper Lig

Bu Yılki Hedef Süper Lig

21 Mart 2017 268 views 0

Büyükşehir Grekoromen Güreş Takımı ilk iki maçını kazandı

Bu Yılki Hedef Süper Lig

Malatya’da spora ve sporcuya en büyük desteği veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı spor kulübüyle önemli başarılara imza atıyor. Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile masa tenisinden basketbola, voleyboldan güreşe birçok branşta Malatya ve ülke sporuna katkı sağlıyor.

Türkiye Grekoromen 1. Ligi’nde mücadele eden ve geçtiğimiz yıl Süper Ligin eşiğinden dönen Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, bu yıl Grekoromen Güreş Süper Ligine çıkmayı hedefliyor.

Türkiye Güreş Federasyonu 2017 yılı Grekoromen Güreş 1. Ligi, 19 Mart Pazar günü yapılan müsabakalarla başladı. 4 grup halinde yapılan ligde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, aynı grupta yer aldığı Ankara Şampiyonlar Kulübü ve Samsun Spor Kulübü ile Malatya’da karşılaştı.

Battalgazi Spor Salonu’nda yapılan grubun ilk karşılaşmalarında zorlu mücadeleler sonucunda Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı her iki rakibini yenerek, liderliğe oturdu.

60 kg Muhammed Kalender, 66 kg Ali Burak Toy, 71 kg Hulusi Kaplan, 76 kg Murat Çevik, 80 kg Önder Aktaş, 85 kg Fikret Dağdeviren, 97 kg Ramazan Sarı ve 130 kg Abdul Kadir Çebi’den oluşan Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, ilk olarak karşılaştığı Ankara Şampiyonlar Kulübü’nü 5-4 yenerken, Samsun Güreş Takımı’nı ise 8-0 yenmeyi başardı.

Rövanş karşılaşmaları Samsun ve Ankara’da

Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, rövanş karşılaşmalarının ilkini 17 Nisan’da Samsun’da, ikincisini ise 17 Mayıs 2017’de Ankara’da yapacak.

Rövanş karşılaşmalarının ardından 4 grubun 1. ve 2. takımları yarı finalde karşılaşacak.

Hedef, süper lig

Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı’nın başarılı teknik direktörü Hasan Özdemir, geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirmelerine rağmen final maçlarında Süper Lig’in kapısından döndüklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin yine süper lig olduğunu söyledi. Malatya’nın son yıllarda spor alanında başarılı bir ivme kazandığını belirten Özdemir, bu başarıda başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın gayret ve desteklerinin olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Barman’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Özdemir, “Önce Allah’ın yardımı, sonra Başkanlarımızın desteği ve sporcu arkadaşlarımın başarısıyla inşallah Grekoromen Güreş Spor Ligi’ne çıkacağız” dedi.

 

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.