Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

25 Ocak 2016 324 views 0

Spor ve sporcu dostu Büyükşehir Belediyesinden,

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör Spor Kulüplerine 160 bin lira değerinde malzeme yardımı yapıldı.

Malzeme yardımı nedeniyle 25 Ocak Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Salköprü Kapalı Spor Salonunda bir tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile amatör spor kulübü yöneticileri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, amatör spor kulüplerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a minnettar olduklarını belirterek, “Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili olarak ne zaman sayın Başkanımızdan randevu talep ettiysek bizlere kabul ettiler ve sorunlarımızın çözümü için gerekli her türlü desteği verdiler. Bu nedenle bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızdan 3 konuda özellikle yardım talep etmiştik ki bunlardan ilki Yeşiltepe Spor Tesisleri çevre düzenleme konusu idi. Bu konuda ilgili birimlere derhal talimat verdiler, ikincisi malzeme yardımı idi onu da şu an hep birlikte birazdan teslim alacağız. Üçüncü talebimiz de sporcularımızın Yeşiltepe Spor Tesislerine gidiş gelişleri konusunda idi. Bu konuda da Sayın Başkanımız yeni seyrüsefer düzenleme çalışmaları kapsamında çözüleceğini belirttiler.

Bugüne kadar görevde bulundukları süre içerisinde her daim amatör sporun ve sporcuların yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, güzel bir törene hep birlikte şahitlik ettiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporcunun ve amatörlerin yanındayız. Aslında biz genel olarak yaptığımız katkı ve spor anlamındaki yatırımlarımıza baktığımız zaman diğer yatırımlarımızın yanında az olduğunun bilincindeyiz. Bu amaçla inşallah önümüzdeki süreç içerisinde bütün amatör sporlarımızla ilgili desteğimizin artacağını özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Gençleri spora kazandırmamız gerektiğini ifade eden Başkan Çakır, “Gençlerimiz ne kadar sporla içli dışlı olursa o kadar toplumu bilen, çevresini bilen, kendisini yetiştirmiş, sosyalleşme adına önemli bir mesafeyi almış olacak. Dolayısıyla hep mücadele ettiğimiz bir konu var: alışkanlıklar, bağımlılıklar. Bununla ilgili en güzel mücadeleyi sporla uğraşan gençlerimiz yapacak. Davranışlarıyla, duruşuyla arkadaşlarına örnek olacak. Çünkü her spor kulübü, her amatör kulüp o çocuklarımız için aynı zamanda birer eğitim merkezi. Sadece birer spor kulübü, spor yapan öğrenciler olarak görmemek lazım. O çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerinin artması, sosyalleşmesi adına ve kamuya ait alanları çok daha sağlıklı olarak kullanan birer fert olarak yetişiyorlar. Bundan dolayı amatörü çok önemsiyoruz.

Her branştaki 85 kulübe, çocuklarımızın ihtiyacı olan malzemelerimi dağıtıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Amatör spor kulüpleri federasyonu başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu işler için kendisini vermiş, gayret ediyorlar. İnşallah hep birlikte bu hizmetleri daha da arttıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kulüplerimizin yöneticilerini tebrik ediyorum. Çünkü onlar bu işi gönüllü yapıyorlar ve toplumumuz için şehrimiz için çok güzel hizmetler yaptıklarının farkındayız. Bundan sonraki süreçte de inşallah yardımlarımız, katkılarımız olacağını bir kez daha vurguluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a 44 Numaralı Milli Takım Forması hediye etti.

Milletvekili Mustafa Şahin de konuşmasında, Belediyecilik hizmetlerinin yanısıra spor alanındaa da böyle anlamlı bir törenin gerçekleştirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve spor camiasına teşekkür ederek , “Büyükşehir Belediyemiz tabi ki yerel yönetimlerin hamisi. Gençlerimizin sokaklarda, kafelerde bir takım saplantılara düşmeden zamanlarını daha sağlıklı ve güzel bir şekilde değerlendirecekleri bu amatör spor kulüplerimizin desteklenmesi uzun vadede gerçekten çok daha faydalı olacaktır. Sağlıklı ve bilinçli gençlerimizin yetişmesinde önemli bir hizmet olmaktadır. Bu nedenle Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, gerekamatör spor kulüplerine, gerekse amatör sporculara büyük destek veren Büyükşehir Belediyesinin bugün de 85 kulübe anlamlı ve önemli bir yardımda bulunduğunu söyledi.

Milletvekili Çalık konuşmasında, “Çocuklara ve gençlere yapılan yatırım en önemli yatırımların başında gelmektedir. Bu yatırımların inanıyorum ki yarınlara yetişecek olan ülkesini, devletini, milletini seven çocukların ve gençlerin yetiştirilmesine vesile olacaktır. Spor her halükarda ister yüzme olsun, ister boks, karete, futbol, voleybol, güreş, atletizm her alanda gerek ve şart. Bu nedenle spor ve sporcunun yanında olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından hep birlikte amatör Spor Kulüplerinin temsilcilerine malzemeleri teslim edildi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.