Malatya’da Osb’de Dolar Yerine Türk Lirası

Malatya’da Osb’de Dolar Yerine Türk Lirası

05 Aralık 2016 328 views 0

VALİ TOPRAK, I.OSB DE TÜM İŞ VE İŞLEMLER TÜRK LİRASI İLE YAPILACAK

Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında toplanan Malatya Birinci Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunda alt yapı bedelinin tahsilâtı, iş ve işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması kararı alındı.

Vali Toprak, toplantı sonunda yaptığı açıklamada “Organize Sanayi Bölgemizin Yönetim Kurulunu toplayarak, gündemdeki konuları görüştük. Bugünkü toplantımızın yapılma amacı; Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın son günlerde yoğun olarak seslendirdiği ve ülkemiz dışından ülkemizin ekonomik para piyasalarına yönelik olarak özellikle döviz ve faiz rakamlarının dış piyasalardan, dış oluşumların, mihrakların etkisiyle Türkiye ekonomisi üzerinden bir takım dalgalanmalar oluşturduğu ve bununda ülkemizin milli ekonomisine zarar verdiği gerçeğinden hareketle hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem hükümetin seslendirmeleri hem de hakikaten Malatya’da Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere tüm karar alıcı mekanizmalarda milli paramızın tüm ekonomik işlemlerde kullanılmasına fırsat verebilmektir.

Bu bağlamda bizde Organize Sanayi Bölgesi olarak daha önce dolar bazında belirlenen bazı işlemlerimizin tümden milli paramız olan Türk Lirasına dönüş yapılarak bunların bedellerinin Türk Lirası üzerinden alınmasına yönelik bugün bu toplantıda bu kararı almış bulunuyoruz. Böylece hem milli paramızın kullanılmasına fırsat vermiş olacağız hem de milli paramızı bir kenarda tutarak ulusal para cinsimizin dışında, yurt dışındaki ülkelerin para birimlerinin kullanılarak, o ülke para biriminin de manipüle edilerek ülkemizin ekonomisine gelebilecek her türlü ekonomik saldırılardan da korumuş olacağız.

Bunu ve bu kararı almayı Organize Sanayi Bölgesi olarak bir taraftan Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızda Organize Sanayi Bölgesi’ne en önemli katkıyı sağlıyor. Milli ekonomimizi ve milli piyasamızı Türk Lirası olarak da ayakta tutmak ve buradan herkese de bir mesaj vermeyi bizde kendi imkân ve kabiliyetimiz ölçüsünde yararlı gördük..

Hem 1. Organize Sanayi Bölgemizin, özellikle Organize Sanayi Bölgemize giriş aidatı olarak daha önce belirlenen ve daha önce dolar üzerinden alınan para ile diğer bir takım işlemlerdeki dolar bazlı belirlemeyi bugün itibariyle kaldırdık ve eş değer rakamlar olmak üzere milli paramız olarak Türk Lirası üzerinden bundan böyle işlemlerimizi ve hesaplarımızı; buraya iş ve işlemler için gelen işverenlerimize ve girişimcilerimize de bu noktada Türk Lirası üzerinden işlem yapmayı da kararlaştırdık. Tüm yönetim kurulu üyelerimize bu hassasiyetlerinden dolayı, bu kararın oluşumuna öneri ve katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ben inanıyorum ki, bizler ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin yerli ve milli olması noktasında her türlü katkıyı koyuyoruz. Milli ve yerli olmanın en önemli sacayaklarından birisi de milli paramızın ülkemizdeki tüm iş ve işlemlerde geçerli olabilecek şekilde kararlarımızı ittihaz etmenin önemli olduğunu da biliyorum ve bu beyanda bu kararımızın da ilimize tüm sanayici ve girişimcilerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum, teşekkür ederim.” dedi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.