Turizm ve Cazibe Merkezi Malatya’mıza Değer Katacak

Turizm ve Cazibe Merkezi Malatya’mıza Değer Katacak

06 Aralık 2016 328 views 0

Büyükşehir Belediyesi tarafından peyzaj ve düzenleme çalışmaları yapılıyor

Turizm ve Cazibe Merkezi Malatya’mıza Değer Katacak

Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından projesi hazırlanarak ihalesi yapılan, Turizm Cazibe Merkezinde çalışmalar tamamlanma aşamasına getirildi.

Yapımı büyük oranda tamamlanan Turizm Cazibe Merkezinde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, “Malatya Valiliği tarafından yapılan ve belli bir süre atıl durumda kaldıktan sonra Büyükşehir Belediyemize devredilen, akabinde de Turizm Cazibe Merkezi olarak planladığımız bu alanı, Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda biran önce tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan proje çerçevesinde bu alanda bulunan kerpiç evler; Kent Tarihi Müzesi, Kafe-Kıraathane-Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, Malatya Mutfağı ve Çocuk Kulübü olarak değerlendirilecek.

Bu alandaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Şu anda peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Sayın Başkanımızın desteği ile çalışmalarımızı kısa bir süre sonra tamamlamayı planlıyoruz. Malatya’mıza değer katacağına inandığımız projemiz tamamlandığında, Malatya’ya güzel ve nezih bir mekânı kazandırmış olacağız” dedi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.