Başsavcı Savran’dan Keskin’e Ziyaret

Başsavcı Savran’dan Keskin’e Ziyaret

16 Ekim 2018 408 views 0

 Keskin: “Ahilik kültürüyle hizmet ediyoruz”

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

 Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ilk olarak MESOB Başkanı Şevket Keskin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Savran’a görevinde başarılar dileyerek, “İnşallah Malatya’da çok uzun vadede hizmet edersiniz. Biz, özellikle esnaf teşkilatı sizlerle el ele devlet, millet, bayrak, ezan, toprağın bölünmez bütünlüğü için yıllardır ahilik kültürüyle hizmet ediyoruz” dedi.

 Keskin, Malatya’da esnaf sanatkar camiasının ilçelerle birlikte 39 odanın 300’ün üzerinde de yöneticinin olduğunu kaydederek, “20 bine yakın fiili esnaf ve sanatkar camiamız var. Diğer yandan baktığımızda da 40 bine yakın esnaf ve sanatkar camiasının olduğunu söyleyebiliriz. Üretim ve nüfus bakımında yoğun olan bir kesimiz. Gezi olaylarından tutunda bütün olaylarda esnaflarımız hep devletinin, bayrağının ve ezanının yanında olmuş, her zaman haksızlığa karşı gelmiştir. Bundan sonrada ahilik kültürünü, bu güzel geleneği sürdüreceğiz. Avrupa kriterleri denildiğinde, ahilik geleneğinin yanında sıfır kalır. Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak ülkemiz, memleketimiz, milletimiz için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ise “Malatya’da bir aydır göreve başladık. Malatya’da sivil toplum örgütlerinin böyle sosyal hayata çok ciddi katkılarının olduğunu, üzerlerine düşeni yaptıklarını gördüm. Mutlaka herkes kendi branşı itibariyle siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel olarak Malatya’ya katkı sunuyor. Bizde adalet hizmeti yönünden katkı sunmak adına Malatya’da tayinen görevlendirildik. Malatya’nın huzuru, sükunu için valilik, emniyet, jandarma ne kadar önemliyse, bir sonraki ayağında da yargı hizmeti olarak bizde üzerimize düşeni yapmak için buradayız. Malatya’ya hizmet etmek için buradayız” dedi.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.